1. 7. 2016.

Pravilno pranje kose

Ćao svima! U današljem postu ću vam otkriti par saveta za pravilno pranje kose, nastavite da čitate!
1. Potpuno pokvasite kosu pre nego što nanesete šampon. Većina žena uđe u kadu, pusti da voda malo proteče kroz kosu, i odmah uzima šampon. Ipak, to nije dovoljno da se cela kosa dobro nakvasi, pogotovu ako imate dugu i gustu grivu. Za najbolje rezultate, pustite da vam voda teče kroz kosu 3-4 minuta pre nanošenja šampona.
 
2. Dobro isperite. Svima nam se desilo bar jednom da izađemo iz kade, osušimo kosu, i vidimo ostatke šampona na kosu, najčešće iza ušiju. Ne samo da to izgleda ružno, kao perut, već je i veoma štetno za kosu, jer je isušuje. Zato, nako svakog šamponiranja, nemojte da žurite već potpuno isperite kosu.
 
3. Ne stavljajte celu kosu na vrh glave. Ovo je još jedna navika koje je veoma česta među pripadnicama lepšeg pola. Ako i vi nanesete šampon, a onda celu kosu pokupite, stavite na vrh glave i masirate dok se ne zapeni, onda sigurno imate velikih problema sa čvorovima i mršenjem nakon svakog pranja. A znamo da čvorovi znače kidanje kose. Sledeći put probajte da nanesete šampon samo na teme, dobro umasirajte, a onda penu polako spustite niz celu dužinu.
 
4. Masirajte nežno. Koliko god da vam se žuri, to nije izgovor da kosu perete kao da ribate tepih. Nemojte da koristite nokte, već jagodice, kojima ćete lagano, kružnim pokretima da umasirate šampon dok se dobro ne zapeni.
 
5. Ne morate uvek da šamponirate dva puta. Ako osetite da vam je kosa jako prljava, onda u redu, ali nemojte da šamponirate dva puta kosu kojoj to nije potrebno, samo zato što ste tako navikli. Ako ste od onih koji kosu peru svaki drugi dan, sasvim je dovoljno da jednom naesete šampom.
 
6. Perite kosu ređe. Prirodna ulja koja pušta naša koža glave su jako zdrava za kosu, zato je prekomerno pranje veoma štetno. Dva puta nedeljno bi trebalo da vam bude granica.
 
7. Pokušajte da perete kosu pez šampona. Ako imate kovrdžavu, jako suvu ili jako gustu kosu, s vremena na vreme preskočite šampon, i pređite pravo na regenerator. Iznenađujuće, ali pranje kose bez šampona zapravo uklanja nečistoće, a pritom ne isušuje kosu. Regenerator se koristi kao klasičan šampon, a jedina razlika je u tome što morate malo jače da masirate.



9 коментара:

  1. Nisam znala skoro nizasta od ovoga,a sada je leto i posle plaze i bazena pranje kose je neozbezno.Hvala na super savetima 😁.Clan sam tvog bloga,ako zelis uzvrati!! ❤

    mywonderland-xoxo.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман2. јул 2016. 03:39

    Nisam znala stvari pod brojevima 5 i 6.Jako interesantan post ❤

    https://thestarcounter.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  3. Great post
    No te pierdas mi ultimo look Feliz domingo
    http://www.sweetcarolblog.com/2016/06

    ОдговориИзбриши
  4. Great tips for obtaining clean tresses!
    LaToya
    www.toyastales.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Moram priznati da mi se ovi savjeti svidaju. Mrzim kada mi se desi da mi sampon ostane na kosi, zato dosta dugo ispirem kosu.
    Mozda jos jedan savjet, da se kosa ispere hladnom vodom, cula sam da je i to jako dobro :)
    Zapratit cu tvoh blog :)

    http://myfirsttextvm.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Great post!

    food&emotions
    http://fefoodemotions.blogspot.pt

    ОдговориИзбриши
  7. Baš si zabavna i smiješna, odličan post, savjeti su ti stvarno super, počet ću ih upražnjavati :D

    Ako želiš posjeti i ti moj blog :3
    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши